Magazin ”Aura” | Brzi recept za magične puslice koje će vam se topiti u ustima

po Senan Dervisevic

Znate one trenutke kada vam se jede nesto slatko a ni sami ne znate šta,ove puslice su idealna poslastica koja će zadovoljiti vaše nepce, piše Aura.ba.

POTREBNO:

6 bjelanjaka

480 g šećera

prstohvat soli

PRIPREMA:

Miksajte bjelanjke tako dugo dok ne postanu prilično bijeli i čvrsti. Dodajte i prstohvat soli. Tada postepeno počnite dodavati šećer miksajući neprestano. Kada usipate sav šećer, miksajte još par minuta. Gotovi ste sa slatkim snijegom kada se sav šećer otopi i kada snijeg postane sjajan i čvrst.

U štrcaljku za ukrašavanje ili vrećicu, stavite nekoliko kašičica šlaga, pa na lim preko papira za pečenje naštrcajte male puslice. Od ove količine trebali biste dobiti 3 puna lima puslica.

Pecite ih na 100ºC 1,5 sat.

Pečene puslice pospremite i čuvajte do posluživanja u zatvorenim posudama.