Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Najbolji sos za tjesteninu

po Vasa kuharica 24/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 2 x 400 g konzervisanog, oguljenog paradajza u komadu, jedna glavica crnog luka, šest kašika putera.

Priprema:

1. Luk ogulite, presiječete napola, stavite u šerpu, dodate paradajz iz konzerve i puter i ostavite da se na srednjoj vatri krčka oko 45 minuta, povremeno miješajući.

2. Kad je sos gotov, izvadite luk, i dodajte omiljenu tjesteninu.

 

LukparadajzPuter

Preporučujemo

Pesto s orasima

25/05/2022

Napravite sami maslac

05/04/2022

Pesto od bijelog luka

29/03/2022

Pire od karfiola i bijelog luka

08/03/2022

Humus sa susamom

01/03/2022

Napravite savršen umak od karamele za 90 sekundi

24/02/2022

Krema od sira za bolji ukus jela

15/02/2022

Savršeni recept za pileći temeljac

20/01/2022

Sos s limunom

09/01/2022

Recept kako napraviti pileći temeljac

05/01/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh