Namaz od patlidžana i paprike

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 srednji patlidžan,

2-3 paprike,

3 manje rajčice,

2-3 čehna bijelog luka ili 1 luk,

ekstra djevičansko maslinovo ulje,

morska so,

biber i

chili prah po želji.

Priprema:

1. Povrće je potrebno toplinski obraditi, a možete prvo ispeći samo patlidžan ili svo povrće zajedno ispeći u pećnici.U tome slučaju, nasjeckajte patlidžan, luk, papriku i rajčicu, prelijte ih s uljem i posolite te rasporedite na papir za pečenje.

2. Pecite sve na 180 stepeni dok paprika ne potamni, a povrće postane mekano.

3. Ohlađeno povrće zatim stavite u blender te usitnjavajte do homogene konzistencije.

4. Po želji dodajte biber i chili prah te dodatno blendajte da se sve poveže.

Preporučujemo