Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja,

2 luka sitno nasjeckana,

3-4 čehna bijelog luka,

250 g pilećih prsa narezanih na kockice,

350 g pirea od bundeve,

pola šoljice vrhnja za kuhanje,

1 kašika ljutog čili umaka,

Svježe nasjeckani muškatni oraščić,

2 prstohvata cimeta,

so i

biber,

7 do 8 listova svježe kadulje

Priprema:

1. Zagrijte ulje do srednje topline. Dodajte luk i bijeli luk te miješajte 3 minute. Najprije stavite piletinu, a zatim dodajte i bundevu. Umiješajte vrhnje za kuhanje i začinite ljutim umakom od čilija, muškantnim oraščićem, cimetom, soli i biberom.
2. Smanjite toplinu na srednju jačinu i pirjajte 5 do 6 minuta dok se umak zgusne. Zagrijte posoljenu vodu za Tortellone i kuhajte ih prema uputama na pakiranju. U umak umiješajte kadulju te njime prelijte ocijeđene Tortellone.