Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja,
2 luka sitno nasjeckana,
3-4 čehna bijelog luka,
250 g pilećih prsa narezanih na kockice,
350 g pirea od bundeve,
pola šoljice vrhnja za kuhanje,
1 kašika ljutog čili umaka,
Svježe nasjeckani muškatni oraščić,
2 prstohvata cimeta,
so i
biber,
7 do 8 listova svježe kadulje
Priprema:
1. Zagrijte ulje do srednje topline. Dodajte luk i bijeli luk te miješajte 3 minute. Najprije stavite piletinu, a zatim dodajte i bundevu. Umiješajte vrhnje za kuhanje i začinite ljutim umakom od čilija, muškantnim oraščićem, cimetom, soli i biberom.
2. Smanjite toplinu na srednju jačinu i pirjajte 5 do 6 minuta dok se umak zgusne. Zagrijte posoljenu vodu za Tortellone i kuhajte ih prema uputama na pakiranju. U umak umiješajte kadulju te njime prelijte ocijeđene Tortellone.