Neodoljiv kolač za ljubitelje banane i čokolade: Slatki hljeb spreman za 15 minuta

po Vasa Kuharica

Ovaj dezert će posebno voljeti oni koji uživaju u popodnevnom odmoru uz  čaj ili kafu.

Sastojci:

60 g kakaa u prahu

130 g brašna

1 kašičica sode bikarbone

1/4 kašičice soli

150 g šećera

115 g otopljenog maslaca

1 veliko jaje + 1 žumance

50 ml kisele pavlake

1 kašičica ekstrakta vanile

2 reda čokolade za kuhanje isjeckane na srednje komadiće

3 zrele banane

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni i podmažite kalup za hljeb i iznutra ga posipajte kakao prahom.

2. Pomiješajte brašno, kakao, sodu i so, a drugoj posudi umutite jaje, žumance, šećer, otopljeni maslac, kiselu pavlaku i vanilu.

3. Mokre sastojke umiješajte u suhe i dodajte izgnječene banane i čokoladu. Tijesto ulijte u kalup i pecite oko jedan sat.

4. Prije posluživanja pustite neka se ovaj slastan dezert ohladi desetak minuta.

Preporučujemo