Na portalu “Avaza” svake srijede možete pratiti kulinarski serijal “Kuhajmo zajedno”u 20 sati. Sarajevski kuhar i predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić za ovu epizodu pripremio je humus sa “naan breadom”.
Sastojci:
400 grama leblebije
Čehna bijelog luka
Dvije čajne kašike tahina
Pola litra soka od limuna
Maslinovo ulje
So
Naan Bread
Potrebno je:
– 300 gr. brašna
– 125 ml.vode
– 7 gr. germe
– 30 gr. šećera
– Pola praška za pecivo
– 25 gr putera rastopljenog
– 150 ml jogurta
Topli somuni
Bogat proteinima i vlaknima te više od deset mikronutrijenata, uključujući veliku količinu mineralnog bakra, održavajući našu kosu i kožu lijepima i zdravima, ovo je izvrstan, hranjiv međuobrok.
Poslužite ga uz “naan bread” ili lijepim toplim somunima.