Sastojci:

200 g „Ovako“ Jumbo pilećih hrenovki

100 g riže

150 g graška

3 mrkve

1 luk

mješavina začina

biber

peršun

100 ml vode

1 kašika jabukovog sirćeta

1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

  1. Hrenovke skuhati i izrezati na zalogajčiće. Rižu skuhati u kipućoj slanoj vodi u omjeru 1:4. Kuhati je oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi.
  2. Ako koristite smrznuti grašak, kuhati prema uputi na pakovanju, a grašak iz konzerve nije potrebno kuhati. Mrkvu izrezati na manje kockice, pa kuhati oko 10 minuta. Ohlađenu rižu pomiješati sa graškom, mrkvom i hrenovkama.
  3. Luk izrezati na sitno, pa ga sa začinima (mješavina začina, biber i peršun) dodati u kipuću vodu i kratko skuhati. U tu smjesu dodati ulje i sirće, dobro izmiješati, pa sa tim preliti rizi-bizi.
  4. Dodatno posuti sa svježim peršunom.