Sastojci:
200 g „Ovako“ Jumbo pilećih hrenovki
100 g riže
150 g graška
3 mrkve
1 luk
mješavina začina
biber
peršun
100 ml vode
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
- Hrenovke skuhati i izrezati na zalogajčiće. Rižu skuhati u kipućoj slanoj vodi u omjeru 1:4. Kuhati je oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi.
- Ako koristite smrznuti grašak, kuhati prema uputi na pakovanju, a grašak iz konzerve nije potrebno kuhati. Mrkvu izrezati na manje kockice, pa kuhati oko 10 minuta. Ohlađenu rižu pomiješati sa graškom, mrkvom i hrenovkama.
- Luk izrezati na sitno, pa ga sa začinima (mješavina začina, biber i peršun) dodati u kipuću vodu i kratko skuhati. U tu smjesu dodati ulje i sirće, dobro izmiješati, pa sa tim preliti rizi-bizi.
- Dodatno posuti sa svježim peršunom.