Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Savršeni recept za pileći temeljac

po Vasa kuharica 20/01/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci za četiri litra: 2 kg sirovih usitnjenih pilećih bataka i krila s kostima, pola glavice bijelog luka, 5 strukova narezanog celera, 2 narezane prase, 2 krupno narezana luka, 2 narezane mrkve, 3 lovorova lista, 2 grančice svježeg ruzmarina, 5 grančica svježeg peršuna, 5 grančica svježe majčine dušice, 5 cijelih zrna bibera, 6 l hladne vode.

Priprema:

1. U veliku šerpu stavite piletinu, zdrobljeni bijeli luk, povrće, začinsko bilje i biber. Ulijte hladnu vodu pa zakuhajte. Sklonite masnoću sa površine, smanjite vatru i ostavite da se kuha 3-4 sata. Povremeno skidajte masnoću.

2. Procijedite kroz sito, ostavite pola sata da se ohladi pa stavite u frižider. Kad se ohladi, ulijte temeljac u plastične posudice sa poklopcem i zamrznite.

 

bijeli lukcelerpiletina

Preporučujemo

Pesto s orasima

25/05/2022

Napravite sami maslac

05/04/2022

Pesto od bijelog luka

29/03/2022

Najbolji sos za tjesteninu

24/03/2022

Pire od karfiola i bijelog luka

08/03/2022

Humus sa susamom

01/03/2022

Napravite savršen umak od karamele za 90 sekundi

24/02/2022

Krema od sira za bolji ukus jela

15/02/2022

Sos s limunom

09/01/2022

Recept kako napraviti pileći temeljac

05/01/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh