Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Spremite se za hladne dane: Evo kako napraviti savršeno kuhano vino

po Senan Dervisevic 10/11/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Jedno od omiljenih pića uz koje se možemo najbolje ugrijati, a uopće nije teško napraviti. 

Sastojci:

0,75 l crnog suhog vina

60 g smeđeg šećera

1 lovorov list

1 korijen đumbira veličine palca

1 narandža

1 limun (samo korica)

2 klinčića

1 oraščić

2 kašičice likera od narandže

Priprema:

1. Ogulite koru s narandže i limuna. Narandžu prepolovite i istisnite sok te sve zajedno stavite u lonac.

2. Dodajte šećer, promiješajte i nalijte vinom toliko da bude potopljeno. Lagano kuhajte oko 6 minuta dok ne dobijete sirup.

3. Kad dobijete sirup, dodajte ostatak vina.

4. Đumbir ogulite i isjeckajte te ga dodajte u vino. Probajte da li je dovoljno slatko i po potrebi dodajte još šećera.

5. Čim tečnost proključa, ugasite vatru.

6. Zatim dodajte biber. Ostavite da odstoji desetak minuta. Procijedite i uživajte.

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh