Iako se rukola najčešće kombinira u svježem stanju sa povrćem i salatama, nema razloga da je ne upotrijebimo kao glavni sastojak za neka druga, još ukusnija jela. Budući da rukola daje specifičan okus umacima, juhama, rižotima, raznim vrstama tjestenina i peciva, neka ovo bude upoznavanje sa njezinim čarima kroz neke nove recepte. Ljeti je posebno osvježavajuća u kombinaciji sa jakim sirevima.
Rukola sa mozzarellom
Sastojci:
300 g rukole,
300 g mozzarelle,
100 g crnih maslina bez koštica,
50 g sitno narezanog luka,
300 g mini paradajza,
150 ml maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
prstohvat ribane korice limuna,
so, biber,
2 čehna bijelog luka.
Priprema:
1. Rukolu operite i dobro ocijedite. Mozzarellu narežite na kocke
ili oblikujte kuglice. U odgovarajuću zdjelu stavite rukolu, mozzerellu, masline, paradajze i luk.
2. Od maslinovog ulja, limunovog soka i korice, protisnutog bijelog
luka, soli i bibera, pripremite salatni preljev. Sve sastojke dobro izmiješajte i time prelijte rukolu.
3. Salatu promiješajte i poslužite.