Ukusna tjestenina s umakom od vrganja i vrhnja

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g tjestenine,

500 g svježih vrganja,

1 glavica luka,

2 čehna bijelog luka,

500 ml povrtnog temeljca,

1 dl vrhnja za kuhanje,

4 kašike sjeckanog peršuna,

maslinovo ulje,

so,

biber.

Priprema:

1. U zagrijani povrtni temeljac dodati 400 g vrganja narezanih na listiće i kuhati oko 20 minuta.
2. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i procijediti.
3. Na malo ulja popržiti preostale vrganje, dodati luk pa još kratko dinstati.
4. Zaliti povrtnim temeljcem s vrganjima, začiniti prema okusu i ostaviti na laganjo vatri još oko 5 minuta.
5. Umiješati vrhnje i polovinu sjeckanog peršuna te po potrebi još začiniti.
6. Preliti preko tjestenine i posipati ostatkom sjeckanog peršuna.

Preporučujemo