Za gril tavu: Pileći ražnjići s ljutim umakom od jogurta

po Vaša Kuharica

Sastojci:

600 g pilećih prsa,

1 kašika kumina,

2 grančice timijana,

3 kašike maslinovog ulja,

1 kašika korijandera,

1 kašika mljevene crvene paprike,

2 čehna bijelog luka,

2 kašike sirćeta.

Za umak:

200 g grčkog jogurta,

1/2 cijeđene limete,

1/2 kašike kumina,

1 kašika slatko ljutog umaka,

1/4 kašike korijandera,

Ljuti umak:

1 kašičica limete,

sok od pola limete,

dimljena mljevena crvena paprika,

1/2 korijandera.

Priprema:

  1. U velikoj posudi napravimo marinadu tako da pomiješamo papriku, kumin, korijander, timijan, bijeli luk i sirće.
  2. Zatim u marinadu dodamo pileće filete narezane po želji i ostavimo pokriveno preko noći u frižideru.
  3. Umak pripremimo tako da pomiješamo grčki jogurt, slatko-ljuti umak, sok od limete, papriku, kumin i korijander te stavimo na hlađenje u frižider.
  4. Nakon što je meso odstajalo u marinadi, stavljamo ga na štapiće za ražnjiće.
  5. Zatim ražnjiće stavimo na ugrijanu grill tavu i pečemo oko 5 minuta sa svake strane.
  6. Nakon što su ražnjići gotovi maknemo ih s tave te poslužimo vruće uz umak od jogurta.

 

Preporučujemo