Sastojci (4 osobe): 

 

0,5 kg lososa s kostima,

4 mrkve,

1 korijen i list peršuna,

1 crveni luk,

3 čehna bijelog luka,

1 list lovora,
1 zeleni list kelja,
1 prasa,
10 dkg korijena celera,
još povrća za supu po želji,
so i biber,
2 kašike maslinovog ulja.

 

Priprema:

 

  1. Stavite svo povrće i list lovora u 1,5 litra vode da se kuha, posolite i pobiberite po želji.

 

  1. Kad voda proključa, dodajte komade ribe, malo sirćeta i maslinovo ulje.

 

  1. Kuhajte pola sata, koliko je potrebno da se skuha povrće.

 

  1. Procijedite supu pa u nju dodajte mrkvu i povrće koje želite. Kad se komadi ribe malo ohlade, odvojte komadiće mesa pa ih dodajte supi.

 

  1. Supu možete poslužiti samo s komadićima mesa i povrća, ili ukuhanu s rezancima.