Sastojci: 

 

1 brokula,
2 kašičice chia sjemenki,
pola šoljice mozzarelle.

 

Pesto:

 

50 g rendanog parmezana,
pola kašičice soli,
1,5 dl maslinovog ulja,
3 čehna bijelog luka,
50 g pinjola,
malo bosiljka,
50 g tvrdog ovčijeg sira,
listovi divljeg špinata i medvjeđeg luka,
so, masline,

paradajz.

 

Priprema: 

 

  1. Usitnite bijeli luk, pinjole ili bademe, ovčiji sir, parmezan, bosiljak, listove divljeg špinata i medvjeđeg luka. Polako dodajte maslinovo ulje, pa na kraju pesto začinite solju i biberom.

 

  1. Brokulu usitnite u blenderu u mrvice, skuhajte na pari pa dobro ocijedite.

 

  1. Potopite chia sjemenke s četiri kašike vode, a kad nabubre, pomiješajte s usitnjenom brokulom, rendanom mozzarellom i koricom limuna.

 

  1. Smjesu razmažite po plehu obloženom papirom za pečenje pa pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok se rubovi ne zarumene i kora stisne.

 

  1. Premažite je pestom te obložite kriškama paradajza i maslinama.