Sastojci:
pola kg mljevenog mesa
1 manja glavica luka
malo bijelog luka
2 patlidžana
6 krompira
2 paradajza
100 ml paradajz sosa
malo vrhnja
začini
1 jaje
1 paprika
Priprema:
- Krompir oguliti i isjeći na malo deblje kolutove. Posoliti i ispržiti na ulju, pa stavljati na stranu. Patlidžane oprati i posoliti da puste gorčinu, pa i njih isjeći na kolutove i ispržiti kao i krompir.
- Meso staviti u posudu, dodati luk, jaje, prezle i začine po želji i praviti manje ćuftice, pa i njih malo ispržiti na ulju.
- Pripremiti srednju tepsiju, a paradajz isjeći na kriške i posoliti. U tepsiju staviti jednu ćuftu, pa do nje 2 kriške krompira, patlidžan, paradajz, pa opet ćuftu. Redati dok ne potrošite namirnice.
- Zagrijati rernu. U čaši s vrelom vodom pomiješati paradajz sos s malo vegete, pa smjesom preliti jelo.
- Peći ga u zagrijanoj rerni oko 20 minuta. Potom ga preliti vrhnjem, pa vratiti u rernu još na kratko.