Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Njima ćete se rješiti makar dijela frustracija: 10 trikovi za pripremu hrane

po Vasa kuharica 17/12/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Svi znamo koliko je teško organizirati, a još teže i očistiti kuhinju. Prljavo posuđe i masni tanjiri su noćna mora mnogih ljudi. Ali postoji i nekoliko brilijantnih trikova koji vam mogu pomoći u kuhinji i njima ćete se rješiti makar dijela frustracija.

1. Brzo vađenje sjemenki iz povrća – Upotrijebite kašiku za sladoled kako biste uklonili sjemenke iz bundevica ili tikvica. To je najlakši način.
2. Pokupite suvišnu masnoću iz jela – Kako biste skinuli mast koja pluta u jelu koje ste upravo skuhali možete umotati kockice leda u krpu i njome prelaziti preko površine hrane. One će se ponašati kao magnet i privući će mast prema sebi. Mast će se skupiti na krpi i sa nje je vrlo lako ukloniti.
3. Koristite se plastičnom folijom kao profesionalni kuhar – Uvijek je držite u frižideru. To spriječava njeno lako cijepanje i održava njenu ljepljivost. Na taj način ćete izbjeći sve potencijalne frustracije koje se vezuju za njenu upotrebu.
4. Lakše ogulite voće – Ljuštenje voća je nekada naporno. Međutim, ako ga stavite u rernu na 15 sekundi, kora voća će vrlo lako silaziti sa njega. Vrijedi pokušati.
5. Ljušćenje kuhanih jaja – Dodajte malo sirćeta u vodu u kojoj ćete kuhati jaja. To je samu ljusku učiniti manje ljepljivom i mnogo lakše ćete ih oguliti.
6. Iscijedite više soka iz voća – Kako biste iscijedili i posljednju kap iz limuna, prvo ga ohladite u frižideru i potom ga zagrijavajte nekih 10 sekundi.
7. Rendanje sira bez nereda – Držite sir u frižideru nekih sat vremena prije samo rendanja. On će tako očvrsnuti i neće se lijepiti za rende, a i daleko lakše ćete ga posuti po hrani koju pripremate.
8. Sjecite luk bez suza – Stavite luk u frižider na pola sata prije nego što ga krenete sjeći i pozdravite se jednom zauvijek sa tim iritantnim suzama.
9. Mudar način za kuhanje tjestenine – Kako biste spriječili pjenu da se preliva preko vrha lonca i izliva, dijagonalno na njegov gornji kraj stavite drvenu kašiku. Ona sprječava pjenu da se previše podigne i prelije.
10. Pečenje piletine – Uvijek držite pileća prsa okrenute nadole. Sa obzirom da bijelo meso sadrži najviše mesa, trebalo bi ga držati što bliže samom izvoru toplote.

HranaLukTrikoviVoće

Preporučujemo

Pripremite savršeni snijeg od bjelanjaka

12/12/2022

Kako da vam meso bude sočno

24/10/2022

Ukiseljeno povrće prava je poslastica

10/10/2022

Skuhajte makarone koji se neće zalijepiti

05/10/2022

Mali trikovi za ukusan pire

14/09/2022

Kako kombinirati tjestetninu sa sosevima

22/08/2022

Jednostavna zamjena šećera u poslasticama

16/08/2022

Šoljice napravljene od taloga popijene kafe

05/08/2022

Spasite supu ili čorbu trikom italijanskih kuhara

01/08/2022

Hrana koju treba izbjegavati tokom ljeta

19/07/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh