Sastojci:

 

100 g grožđica,

6 žumanaca,

1 vanilin šećer,

1 kašika šećera,

1 prstohvat soli,

250 g pšeničnog brašna,

500 ml mlijeka,

50 g maslaca,

6 bjelanaca,

4 male kašike šećera u prahu,

džem od bobičastog voća.

 

Priprema:

 

  1. Grožđice potopite u vodi barem pola sata. Žumance, vanilin šećer, so i šećer pjenasto umitite, postepeno dodajte brašno i mlijeko.

 

  1. Dodajte rastopljeni maslac, umutite snijeg od bjelanaca i oprezno umiješajte u prethodno napravljenu smjesu, na kraju dodajte grožđice.

 

  1. U tavi rastopite malo maslaca i stavite smjesu debljine 1 cm. Kada dobije zlatnosmeđu boju okrenite pa opet zapecite te raskomadajte u jastučiće. Servirajte na tanjir s džemom od bobičastog voća i pospite šećerom u prahu.