Sastojci:
100 g grožđica,
6 žumanaca,
1 vanilin šećer,
1 kašika šećera,
1 prstohvat soli,
250 g pšeničnog brašna,
500 ml mlijeka,
50 g maslaca,
6 bjelanaca,
4 male kašike šećera u prahu,
džem od bobičastog voća.
Priprema:
- Grožđice potopite u vodi barem pola sata. Žumance, vanilin šećer, so i šećer pjenasto umitite, postepeno dodajte brašno i mlijeko.
- Dodajte rastopljeni maslac, umutite snijeg od bjelanaca i oprezno umiješajte u prethodno napravljenu smjesu, na kraju dodajte grožđice.
- U tavi rastopite malo maslaca i stavite smjesu debljine 1 cm. Kada dobije zlatnosmeđu boju okrenite pa opet zapecite te raskomadajte u jastučiće. Servirajte na tanjir s džemom od bobičastog voća i pospite šećerom u prahu.