Sastojci:

 

500 g sitnog sira,
500 g margarina,
700 g brašna,
1 kašika soli,
2 – 3 kašike mljevenog maka (mogu se dodati i druge sjemenke)

1 jaje.

 

Priprema:

 

  1. Izmiksati margarin sobne temperature, sir i so. Dodavati postepeno brašno i zamijesiti mekano tijesto. Po potrebi dodati još malo brašna.

 

  1. Ostaviti tijesto pokriveno krpom da odstoji 15 minuta. Podijeliti tijesto na 5 jednakih dijelova pa jedno po jedno razvlačiti u pravougaonik, dosta duži nego širi.

 

  1. Umutiti jaje pa premazati tijesto i posuti makom ili drugim sjemenkama i sjeći nožem za pizzu te odmah odvajati tijesto. Uvrnuti svaki komadić i slagati u pleh.

 

  1. Saviti da se peku na 200 stepeni oko 15 minuta, dok blago ne porumene.