Sastojci:

 

6 jaja,

1 i po šolja mlijeka,

četvrtina šolje šećera,

1 ašika vanilin šećera,

naribana korica limuna,

1,5 šolja brašna,

1 kašičica soli,

1 kašičica praška za pecivo,

1/3 šolje maslaca,

1 šolja slatkog vrhnja,

svježe voće ili voćni kompot.

 

Priprema:

 

  1. Pomiješajte zajedno jaja, mlijeko, šećer i vanilin šećer i miješajte sastojke dok ne dobijete kremastu strukturu. Umiješajte naribanu koricu limuna.

 

  1. Prosijte zajedno brašno, so i prašak za pecivo i umiješajte u kremastu smjesu od jaja. Ostavite tijesto da stoji pola sata.

 

  1. Zagrijte rernu na 200 stepeni te namažite maslacem vatrostalnu posudu. Stavite je u rernu da se maslac otopi. Nakon što se otopio, koristeći metlicu za maslac namažite ravnomjerno unutrašnjost posude. Izlijte tijesto u vruću posudu i stavite u rernu na 15 minuta dok tijesto ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa šlagom i voćem.