Sastojci:
6 jaja,
1 i po šolja mlijeka,
četvrtina šolje šećera,
1 ašika vanilin šećera,
naribana korica limuna,
1,5 šolja brašna,
1 kašičica soli,
1 kašičica praška za pecivo,
1/3 šolje maslaca,
1 šolja slatkog vrhnja,
svježe voće ili voćni kompot.
Priprema:
- Pomiješajte zajedno jaja, mlijeko, šećer i vanilin šećer i miješajte sastojke dok ne dobijete kremastu strukturu. Umiješajte naribanu koricu limuna.
- Prosijte zajedno brašno, so i prašak za pecivo i umiješajte u kremastu smjesu od jaja. Ostavite tijesto da stoji pola sata.
- Zagrijte rernu na 200 stepeni te namažite maslacem vatrostalnu posudu. Stavite je u rernu da se maslac otopi. Nakon što se otopio, koristeći metlicu za maslac namažite ravnomjerno unutrašnjost posude. Izlijte tijesto u vruću posudu i stavite u rernu na 15 minuta dok tijesto ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa šlagom i voćem.