Sastojci:

 

500 g brašna,
2 jaja,
1 čaša jogurta,
1/2 kvasca,
1/2 čaše mlijeka,
250 g margarina,
1 kašičica šećera,
so, sir.

 

Priprema:

 

  1. Rastopite kvasac u toplom mlijeku sa šećerom. Kad nadođe kvasac dodajte jaja, jogurt, so i s brašnom umijesite tijesto. Podijelite na osam loptica, pa svaku rastanjite i premažite margarinom.

 

  1. Redajte jednu preko druge i sve premažite osim posljednje. Krajeve dobijenog kruga zasecite od spolja ka sredini, ali ne do kraja, tako da centralni dio ostane spojen. Potom krajeve presavijte ka sredini jedan preko drugog. Na taj način se dobije 16 listića tijesta.

 

  1. Razvucite koru, sijecite trouglove, na svaki stavite po komad sira i uvijte. Redajte u pleh i ostavite da raste oko sat i po. Pecite na 190 stepeni oko 20 minuta.