Kaša od zobenih pahuljica u malo drugačijem izdanju – u obliku mekanih muffina s bundevom i kruškama! Idealan recept za zdravi doručak.

Sastojci:

1 jaje

300 ml mlijeka

150 g pirea od bundeve

170 g meda

1 kašičica arome vanilije

1 kašičica cimeta

250 g zobenih pahuljica

2 veće kruške

Priprema:

  1. Jaje razmutite s pireom od bundeve, mlijekom, medom, aromom vanilije i cimetom.
  2. Dodajte zobene pahuljice pa sve dobro izmiješajte.
  3. Kruške ogulite, očistite pa narežite na sitne komadiće pa umiješajte u smjesu.
  4. Smjesu stavljajte u silikonske ili papirnate kalupe za muffine. Slobodno napunite kalupe malo više nego inače jer muffini neće rasti kao klasični. Po vrhu rasporedite sjeckanu krušku.
  5. Muffine pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
  6. Poslužite tople ili hladne.