Sastojci:

 

6 dl mlijeka,
1 kvasac,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
1 kg brašna,
2 dl ulja,
100 g margarina,
300 g pureće šunke,
200 g kačkavalja,
10 g origana,
kečap,
1 jaje.

 

Priprema:

 

  1. U toplo mlijeko izmrvite kvasac, zatim dodajte so i šećer i ostavite da odstoji desetak minuta. U brašno dodajte nadošli kvasac s mlijekom i zagrijano ulje, pa zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

 

  1. Kada tijesto naraste podijelite ga na dva dijela. Svaki razvijte u pravougaonik, premažite margarinom, naredajte sitno isječenu šunku, narendajte kačkavalj, pospite kečapom i origanom i uvijte u rolat. Rolate isijecite na komade širine oko dva centimetra.

 

  1. Svaki komad okrenite i stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostavite da odstoji još 15 minuta, zatim svaki komad premažite umućenim jajetom i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Kada su gotove, prekrijte ih krpom da omekšaju, a potom ih poslužite.