Sastojci:

5 dkg tankih kriški salame,

1 zelena paprika,

1 glavica luka,

6 dkg brašna,

2 dkg integralnog brašna,

1 kašika praška za pecivo,

1 kašičica soli,

1 kašičica sjemenki kima,

1 kašika meda, 100 g margarina,

4 dl mlijeka,

po želji ribani sir za posipanje.

Priprema:

  1. Zagrijati rernu na 225 stepeni. Narezati kriške salame na manje komade, papriku na kockice te sitno nasjeckati luk.
  2. Pomiješati bijelo, integralno brašno, prašak za pecivo, so i sjemenke kima. Dodati med i margarin narezan na kockice. Uliti mlijeko i brzo umijesiti tijesto. U pripremljenu smjesu dodati salamu, papriku i luk.
  3. Smjesu kašikom stavljati u kalupe za mafine, napuniti udubljenja smjesom do tri četvrtine. Posuti ribanim sirom i peći oko 18-20 minuta.
  4. Kad su mafini pečeni izvaditi ih iz kalupa i poslužiti.